Menu Kari Kepala Ikan yang dipesannya itu disertakan sekali dengan mata kail bercabang 2 yang mana jika termakan, pasti akan mengundang padah yang bertimpa-timpa.
Pelanggan itu kemudiannya mengadu perkara itu kepada pekerja restoran berkenaan. Namun ia hanyalah tindakan yang sia-sia bilamana pekerja restoran itu menunding jari kepada pihak lain.
"Ini bukan salah kita, itu orang pancing tarak bukak ini kail."
Umum tahu, sebagai seorang pengusaha restoran makanan, segala bahan mentah yang dibeli haruslah diperiksa terlebih dahulu. Dan ini adalah tanggungjawab tukang masak restoran berkenaan. Apabila terjadinya perkara seperti ini, nyata tukang masak Restoran Alif ini memasak tanpa SOP! (masak pun kena SOP tau!)
Itulah orang selalu kata, jangan kerap makan di luar.
Via - My Media Hub
Tuddiiiaaaa.. kalau tertelan, terkoyak rabak mulut si pemakan tu. Huaaaaaaaaaaaa
ReplyDeleteawak kan suka makan tempat makan2 kan.. hati2 ye semasa makan tu cik ena..huhukang terkail mulut awak..:P
Delete